Klasszikus linzer - Olyan lesz, mintha a nagyi készítette volna!

Imádjuk a linzert, hiszen gyermekkorunkat juttatja eszünkbe. Ha szeretnél Te is nosztalgiázni, készítsd el ezt az egyszerű édességet! Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 250 g margarin
- 200 g porcukor
- 4 tojássárgája
- 1 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek citromlé
- fél citrom reszelt héja
- lekvár
- porcukor
Elkészítés
A lisztet morzsoljuk el a margarinnal, majd adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Ezt követően jöhet hozzá a tojássárgája, a citrom héja és leve. Gyúrjuk az egészet tésztává, majd csomagoljuk be folpackba és fél órára tegyük hűtőbe. Ha letelt az idő, vegyük ki és nyújtsuk ki vékonyra, körülbelül 2-3 mm vastagságúra. Szaggassuk ki a tésztát és minden második közepét lyukasszuk ki. Az egészet 180 fokos sütőben süssük ropogósra, majd várjuk meg, míg kihűlnek. Ekkor kenjük meg lekvárral és fordítsuk össze a süteményeket. Másnapig lefedve tároljuk, ekkorra kissé megpuhulnak. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét porcukorral.
Fotó: errenskitchen.com
Oldalak
