Klasszikus kókuszos kocka recept

Talán az egyik legkedveltebb édesség, ráadásul nem is annyira bonyolult az elkészítése.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
- 1 dl víz
- ½ dl étolaj
A krémhez
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 3 evőkanál rum
- 6 evőkanál tej
- kókuszreszelék
Elkészítés
A piskótát hagyományos módon elkészítjük és egy közepes méretű tepsiben megsütjük, miután kiszedtük a sütőből, hagyjuk kihűlni. A krém elkészítéséhez felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejet, a rumot, a kakaóport és a cukrot, majd alaposan összeforraljuk az egészet. Miután kihűlt a piskótánk, vágjuk egyforma kockákra és mártsuk bele őket a krémbe, ezután pedig forgassuk bele a kókuszreszelékbe és tegyük őket egy külön tálcára. Tálalás előtt akár be is rakhatjuk őket egy rövid időre a hűtőbe, hogy az ízek is összeérjenek.
Ezt is ajánljuk: Kókuszkrémes pite pirított mandulával - Recept
Fotó:weboriginal.eu
Oldalak
