Édes-savanyú kínai csirke házilag - Extra hozzávalók nélkül is tökéletes

A kínai éttermek klasszikus fogása a roppanós bundába csomagolt csirkemell darabkák, amiket édes-savanyú szósszal vontak be. Bár bonyolultnak tűnhet ez a recept, valójában midössze 3 lépésben elkészíthetjük.

Hozzávalók

  • 1 csirkemell filé

A bundához

  • 200 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 12 g sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 7 evőkanál víz

Az édes-savanyú mázhoz

  • 4 evőkanál ételecet (10%-os)
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál csípőspaprika paszta
  • 4 evőkanál szezámmag

Elkészítés

A csirkemellet kockázzuk fel. A bundához az összetevőket keverjük el egy tálban, ameddig sűrű tésztát nem kapunk. Ebbe mártsuk bele a csirkekockákat, majd forró olajban süssük készre. Ne tegyünk egyszerre túl sokat az olajba, mert meg fognak puffadni. Ha aranybarnára sültek, csepegtessük le a külsejükről az olajat. Az édes-savanyú mázhoz keverjük össze a hozzávalókat, majd forraljuk őket össze. Ha már kellően ragadós, nyúlós, forgassuk meg benne a csirkegombócokat. Szezámmaggal díszítsük.

Fotó: dishmaps.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
A Z generáció kiharcolná magának, hogy hamarabb jöjjön el számukra a nyugdíj, de ezt nem lesz egyszerű elérni.
Lifestyle
A kávénak sok hasznos előnye van, ám ha sokat küzdesz a haspuffadás kínzó tüneteivel, érdemes beépítened a reggeli rutinodba egy másik italt, amivel visszanyerheted a komfortérzeted.
Lifestyle
A mai nappal kezdetét vette a kínai holdújév és vele a Fa Kígyó éve: cikkünkben most eláruljuk, mire számíthatnak az előrejelzések szerint idén a különböző jegyek.
Sztárok
Egészség
Bár egy alapvetően a szervezet számára nagyon fontos és általános vitaminról van szó, az adagolását illetően azért nem árt vele vigyázni.
Sztárok
A 49 éves Eva Longoria sokakat lenyűgözött a közelmúltban közzétett fürdőruhás fotóival, ám többen is kiszúrtak egy érdekes részletet, amit a poszt alatti kommentszekcióban is téma tárgya lett.