Édes-savanyú kínai csirke házilag - Extra hozzávalók nélkül is tökéletes
A kínai éttermek klasszikus fogása a roppanós bundába csomagolt csirkemell darabkák, amiket édes-savanyú szósszal vontak be. Bár bonyolultnak tűnhet ez a recept, valójában midössze 3 lépésben elkészíthetjük.
Hozzávalók
- 1 csirkemell filé
A bundához
- 200 g finomliszt
- 1 tojás
- 12 g sütőpor
- 1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál étolaj
- 1 csapott mokkáskanál só
- 7 evőkanál víz
Az édes-savanyú mázhoz
- 4 evőkanál ételecet (10%-os)
- 4 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál csípőspaprika paszta
- 4 evőkanál szezámmag
Elkészítés
A csirkemellet kockázzuk fel. A bundához az összetevőket keverjük el egy tálban, ameddig sűrű tésztát nem kapunk. Ebbe mártsuk bele a csirkekockákat, majd forró olajban süssük készre. Ne tegyünk egyszerre túl sokat az olajba, mert meg fognak puffadni. Ha aranybarnára sültek, csepegtessük le a külsejükről az olajat. Az édes-savanyú mázhoz keverjük össze a hozzávalókat, majd forraljuk őket össze. Ha már kellően ragadós, nyúlós, forgassuk meg benne a csirkegombócokat. Szezámmaggal díszítsük.