Készíts hűsítő epres mascarpone jégkrémet!

Ha már itt van a gyümölcsszezon, használjuk ki, és készítsünk belőlük minél több finomságot! A mascarpone krémes ízét rendkívül fel tudja dobni az eper, és jégkrémként igazi nyári édességet készíthetünk belőlük.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 25 dkg mascarpone
- 20 dkg habtejszín
- 8 dkg porcukor
- 1 evőkanál citromlé
- babapiskóta
Elkészítés
Először is a megmosott és megtisztított epreket pürésítsük össze a citromlével és 3-4 dkg porcukorral. A püréből tegyünk félre 4-5 evőkanállal, a maradékot pedig keverjük krémesre a mascarponéval és a maradék porcukorral. A félretett eperpürét locsoljuk rá, majd hagyjuk márványosodni. Béleljünk ki egy formát fóliával, töltsük meg a krémmel, végül fedjük be a fóliával. Tegyük be a mélyhűtőbe, és minimum 4 órán keresztül hagyjuk állni.Fagyás előtt vegyük ki, hagyjuk kiengedni. Tálkába szedve piskótával, tejszínhabbal, pár szem eperrel tálaljuk.
Készíts magadnak ízletes epres szendvics sütit is!
Fotók: milkladymarkets.org