Készíts eperkrémlevest!

A május az eper hava, és így, hogy jön a forróság, a hideg levesek előtérbe kerülnek. Készítsd el receptajánlatunkat, az eperkrémlevest!
Hozzávalók:
- 1 kg eper
- 3 dl tejszín
- 3 evőkanál kristálycukor
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 db citrom
- 5-10 db szegfűszeg
- 0,5-1 cm vaníliarúd vagy vaníliás cukor
- egy csipet fahéj
Elkészítés:
Pucoljuk meg az epret, majd ha megmostuk, hagyjuk lecsöpögni. Olajon pirítsunk meg 2 evőkanál kristálycukrot, amíg nem lesz karamellhatású. Tegyük bele a szegfűszeget, a fahéjat és a vanília rudat. Amikor már szép barna, mehet bele a gyümölcs is, kevés citromlével és egy fél citrom reszelt héjával. Körülbelül negyed órát forraljuk folyamatos kevergetés mellett. Közben kóstolgassuk, és ha szükség van rá, tegyünk még hozzá cukrot vagy fahéjat. Ha már felforrt, öntsük bele a tejszínt és hagyjuk még 5 percig rotyogni a tűzön. Fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe. Csak másnap fogyasszuk, mert az ízek addigra érnek össze és tökéletes krémes állaga lesz. Díszítsük tejszínhabbal és eperdarabokkal.
Oldalak
