Képviselőfánk - Cukrászdai finomság házilag

A képviselőfánk-készítés nem tűnik egyszerű feladatnak. Rendszerint, inkább a cukrászdai változatát választjuk, hiszen úgy gondoljuk, akkor nem kell otthon a feje tetejére fordítanunk a konyhát. Elkészítése azonban nem is ördöngösség! Olvass tovább, hogy megtudd a képviselőfánk egyszerű, de nagyszerű receptjét. Sütésre fel!

Hozzávalók

A tésztához

  • 2,5 dl víz
  • 20 dkg margarin
  • 1 tk kristálycukor
  • 1 kk finom szemű só
  • 20 dkg búza finomliszt
  • 5 db közepes méretű tojás

A krémhez

  • 4 db tojás sárgája
  • 5 dl tej
  • 4 ek búza finomliszt
  • 5 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tejszínhabhoz

  • 5 dl tejszín

Elkészítés

Tészta

A vizet a margarinnal, a cukorral és a sóval összekeverjük, majd felforraljuk közepes fokozaton. Ha a margarin és a cukor elolvadt, hozzáadhatjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Kivesszük a tésztát a lábasból, beletesszük egy hideg tálba és pár percet hűlni hagyjuk, ezután robotgéppel elkeverjük benne a tojásokat. Amint ezzel végeztünk, töltsük a tésztát habzsákba, majd kb. nagyobb méretű dió nagyságú tésztákat adagoljunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsibe. Figyeljünk oda, hogy ne halmozzuk túl közel őket, mert sütés közben nagyobbra nőnek a fánkok. Előmelegített sütőben (légkeveréses sütő esetén 180 fok) kb. 15-20 perc alatt megsütjük, majd csökkentve a hőmérsékletet 160 fokra további 15 percig készítjük. Ha a fánkok megnőnek és külsejük megkérgesedik, akkor jó úton járunk, így kell kinézniük. Az elkészült fánkokat kivesszük és félretesszük, hogy kihűljenek.

Vaníliakrém

Ez alatt az idő alatt elkészítjük a vaníliakrémet. A tojások sárgáját a cukorral és a porcukorral robotgép segítségével elkeverjük, majd a lisztet evőkanalanként hozzáadjuk. Ezután a tejet apránként hozzáöntjük, úgy, hogy szépen elvegyüljön a tojásos-lisztes masszával. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett addig főzzük a krémet, ameddig besűrűsödik, ezután levesszük és néha megkeverve megvárjuk, amíg lehűl.

A kész fánk

Mialatt a vaníliakrém hűl, elkészítjük a tejszínhabot. A kihűlt vaníliakrémbe beleforgatunk 3-4 evőkanál tejszínt, majd a mixerrel elkeverjük, hogy krémesebb állagot kapjunk. Az ez idő alatt kihűlt fánkokat elővesszük és levágjuk a tetejüket. A habzsákot megtöltjük vaníliakrémmel és mindegyik fánk aljába nyomunk belőle, majd hasonlóan járunk el a tejszínhabbal is, ezt a vaníliakrém tetejére halmozzuk. Végül kalapként ráhelyezzük a fánkokra a tetejüket. Tálaláshoz, ízlés szerint, megszórhatjuk porcukorral.

Ha tetszett a recept nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: feelingfoodish.com

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Home&Design
      Tudtad, hogy a lakberendezés is segíthet a szerencse bevonzásában? A hullócsillag-technika egy különleges módszer, amely harmóniát, pozitív energiát és váratlan szerencsét hozhat az életedbe. Így...
      Lifestyle
      A magyar nyelv tele van bonyolult szabályokkal, és még a legtapasztaltabb anyanyelvi beszélők is elkövetnek néha bosszantó hibákat. De vajon melyek a leggyakoribb tévedések? Nézd meg, te hányat...
      Lifestyle
      Manapság sokan keresnek ritka, különleges neveket, ám vannak olyan magyar férfinevek, amelyek méltatlanul merültek feledésbe. Pedig ezek nemcsak egyediek, hanem mély és különleges jelentést is...
      Lifestyle
      Április beköszöntével néhány csillagjegy igazán szerencsésnek érezheti magát! Ebben a hónapban minden a helyére kerül az életükben: szerelem, karrier és személyes fejlődés terén is ragyogó időszak...
      Fashion&Beauty
      A divatrajongók és hírességek körében már elterjedt ez az új őrület, pedig még be sem tört igazán a köztudatba.
      Lifestyle
      Van egy olyan népszerű szoba- és dísznövény, amit jobb, ha nem tapogatsz, ugyanis komoly irritációt is kiválthat, még akkor is, ha épphogy csak megérinted.