Kelkáposzta krémleves - Recept
Ez a leves azért tökéletes, mert még azok is fogyaszthatják, akik épp meg szeretnének szabadulni pár kilótól.
Hozzávalók
- 1 db répa
- 1 kis fej kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 5 szem burgonya
- só
- gyömbérpor
- 1 ek rizs
Elkészítés
Mossuk meg a répát, a kelkáposztát, majd a vöröshagymával és a burgonyával együtt kockázzuk fel, ezután pedig egy kevés olajon pároljuk meg. Ha megpárolódtak a hozzávalók, akkor öntsünk alá egy kis vizet is, és tegyük bele a sót és a gyömbérport. 20 perc elteltével vegyük le a fedőt és egy krumplinyomóval jól törjük össze a hozzávalókat, majd öntsünk rá egy liter vizet. Amint felforrt a leves, adjuk hozzá a rizst, és kb. 3-4 percig főzzük.Ezután zárjuk el a tűzet, tegyük rá a fedőt, hogy a rizs meg tudjon puhulni.
Ha szereted a kelkáposztát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!