Kekszszalámi - Recept
Gyerekkorunk kedvenc édességét most te is könnyen elkészítheted! Jó nosztalgiázást kívánunk!
Hozzávalók
- 20 dkg sütőmargarin
- 40 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 5 dkg kakaópor
- 60 dkg háztartási keksz
- kevés rum
- kevés reszelt kókusz
- celofán
Elkészítés
A háztartási kekszet feltördeljük nagyjából egy centis darabkákra. A kekszdarabkákat meglocsoljuk rummal.
Egy nagy tálban megolvasztjuk a margarint, beleöntjük a cukrot, a kakaóport és a tojásokat. A tűzről levesszük a megolvadt masszát, majd belekeverjük a kekszet.
Kiterítjük a celofánpapírt és kevés kókuszreszeléket hintünk rá, majd ráteszünk egy adagot az elkészített masszából. A celofánt feltekerjük és hengert formázunk belőle. A masszát jól összepréseljük, a celofán két végét összecsavarjuk, mintha szalámit csinálnánk. Hűvös helyen állni hagyjuk, majd vékony szeletekre vágva tálaljuk.
Ha te is szereted a kekszszalámit, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!