Kedvenc szelet - Neked is a kedvenced lesz!
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Igazán találó a sütemény neve. Te is ezt a nevet adnád a sütinek, rögtön azután, hogy megkóstoltad.
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- Fél csomag sütőpor
- 12 dkg zsír
- 12 dkg porcukor
- 1 darab tojás
- Tejföl
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- Fél liter tej
- 2 kanál kristálycukor
- Négy púpozott evőkanál liszt
- Kakaó
- Rum vagy vaníliás cukor
A csokoládémázhoz:
- 4 kanál víz
- 4 kanál kristálycukor
- Kakaó
- 6 dkg margarin
Elkészítés
40 dkg lisztet összekeverünk fél csomag sütőporral. Adunk hozzá 12 dkg zsírt, 12 dkg porcukrot, 1 egész tojást, és annyi tejföllel állítjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Mivel 3 darab tésztalapot sütünk, 3 gombócot csinálunk a masszából. Egyenként kisodorjuk őket, nem túl vékonyra. Szintén egyenként sütjük meg őket előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 percig.
Miközben sülnek, elkészítjük a krémeket, és a csokimázat. 20 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra keverünk. Egy másik tálban fél liter tejjel, 2 kanál kristálycukorral, és négy púpozott evőkanál liszttel sűrű krémet főzünk, amit aztán egy tál hideg vízben kihűlésig keverünk. Ha kész, összekeverjük a vajas krémmel. A krém felébe kakaót, a másik felébe rumot vagy vaníliás cukrot teszünk.
A csokimázhoz fogunk 4 kanál vizet, 4 kanál kristálycukrot, és jól összeforraljuk őket. Adunk hozzá ízlés szerint kakaót. A tűzről levéve elkeverjük 6 dkg margarinnal.
Az első tésztalapra rákenjük a kakaós krémet. Erre ráhelyezzük a másik lapot, arra pedig a fehér krém kerüljön. Erre ráfektetjük a harmadik lapot, amelynek a tetejére a még meleg csokoládémázat öntjük.
Miután kihűlt a máz, fogyasztható is.