Kedvenc saláta - Nyári frissítő ebéd
Használjuk ki ezt a nagy meleget, és minden nap készítsünk magunknak frissítő és egészséges saláta variációkat. Nem csak könnyű és finom, de a fogyni vágyóknak is remek alkalom nyílik.
Hozzávalók
- 4 db paradicsom
- 1 db zellergumó
- 2 db főtt tojás
- 4 db főtt burgonya
- 1 db lilahagyma
- 2 evőkanál mustár
- olívaolaj
- só
- ecet
- frissen őrölt feketebors
Elkészítés
A paradicsomokat és a főtt burgonyát vágjuk szeletekre, majd helyezzük egy tál aljára. A zellert reszeljük le, és szórjuk rá a krumplira, helyezzük rá a lilahagyma karikákat, végül a tetejére kerül a szintén szeletekre vágott főtt tojás. Utána készítsük el az öntetet: a mustárt, kevés sót és kevés ecetet keverjük össze, majd öntsünk hozzá kevés olívaolajat, szórjuk meg borssal, keverjük jó alaposan össze. Tálaláskor öntsük le vele a zöldségeket.
Egy másik ínycsiklandozó salátarecept: garnélás jégsaláta.