Ma van a kávé világnapja, ünnepeld csokis kávétortával
Tökéletes édesség, kezdő cukrászoknak is érdemes kipróbálniuk.
Csokis kávétorta
A magyar kávéfogyasztók átlagosan napi 2,6 csésze kávét fogyasztanak el. Ha te ennyivel nem elégedsz meg, itt egy fantasztikus recept azért, hogy ezentúl desszertként is kedvenc feketédet nassolhasd.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 1 bögre cukor
- 1 bögre növényi olaj
- 1 bögre tej
- 1 evőkanál instant kávépor
- 2 bögre liszt
- 1 bögre kakaópor
- 2 zacskó sütőpor
- 100 g csokoládé
Elkészítés
Keverd össze a tojásokat, majd add hozzá a cukrot és keverd addig, míg a cukor fel nem oldódik, utána pedig mehet bele az olaj is. Langyos tejben keverd el az instant kávét és ez is mehet a keverékbe. Egy másik edényben dolgozd össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ezután a száraz keveréket adagold a folyékony összetevőkhöz. Egy szétcsatolható sütőforma alját béleld ki sütőpapírral és olajozd ki. Ebbe öntsd bele az elkészült krémet, majd 180 fokosra előmelegített sütőben süsd kábé 30 percig (használj tűpróbát).
Díszítés
A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, öntsd az elkészült torta tetejére és várj, amíg megszilárdul. Ezután díszítheted kókuszreszelékkel, gyümölcsökkel vagy vanília fagyival is.