Karfiolleves - Recept

Nagyon fontos, hogy télen is sok levest fogyasszunk. A karfiol nem csupán egészséges,d e még finom is, így tökéletes választás lehet a hétvégi ebédhez.
Hozzávalók
- 1 közepes fej karfiol
- 2-3 sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 karalábé
- 1 kis fej hagyma
- olaj
- pirospaprika
- 2 húsleveskocka
- só, bors
- reszelt tészta
Elkészítés
A zöldségeket vágjuk apró kockára, a karfiolt pedig bontsuk rózsáira. Egy fazék aljára öntsünk olajat, majd pároljuk meg rajta a zöldségeket. Szórjuk meg pirospaprikával, majd engedjük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnék, és adjuk hozzá a feldarabolt karfiolt és az egész hagymát. Sózzuk és borsozzuk meg, majd amikor felfőtt, adjuk hozzá a két húsleveskockát. Ha már megpuhultak a benne lévő zöldségek, akkor tegyük bele a reszelt tésztát, és addig főzzük, míg az is megpuhul.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: essen-und-trinken.de
Oldalak
