Karamelles rizs - Recept
Egy finom rizses desszertre vágysz, amely egy kicsit másabb, mint a hagyományos tejberizs? Mutatunk egy különleges receptet!
Hozzávalók
A rizshez
- 20 dkg rizs
- 6 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A karamellhez
- 5 dkg cukor
- 2 dl tejszín
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 3 banán
- 3 ek cukor
- 2 dl tejszín
Elkészítés
A rizst 3 dl vízben egy csipetnyi sóval főzzük meg. A tejet forraljuk fel a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a rizshez, amely elfőtte a vizet. Így főzzük tovább rövid ideig kavargatás mellett. Ha a tejet is felitta, félretesszük. A cukrot serpenyőben karamellizáljuk és adjuk hozzá a tejszínt. Ha összeolvadtak, adjuk hozzá a rizshez. A rizs egyik felét tegyük bele egy tálba, a tetejére pedig tegyük a felkarikázott banánokat. Ezt követően öntsük rá a rizs másik felét is. A tejszínhabból verjünk kemény habot, majd ezt keverjük el a mascarponéval és 3 evőkanál cukorral. A krémet kenjük a rizs tetejére. Hintsük meg kakaóporral és ízlés szerint gyümölcsökkel.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!