Karamell mousse - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A karamell mousse egy könnyű és krémes finomság, amely elvarázsolja az érzékeket. Íme egy fantasztikus édesség, ha egy kis kényeztetésre vágyunk!
Hozzávalók
- 15 dkg kristálycukor
- 5 dkg vaj
- 1+3 dl habtejszín
Elkészítés
A kristálycukrot lábasba öntjük és lassú tűzön felolvasztjuk annyira, hogy borostyánszínű karamell legyen belőle. Ezután belekeverjük a vajat és 1 dl habtejszínt. A lángra visszatéve még pár percig sűrítjük, majd kiveszünk belőle két evőkanálnyit, amit félreteszünk.
A zselatinlapokat hideg vízben felpuhítjuk, majd a még meleg karamellbe keverjük és az egészhez hozzáadunk még a 3 dl felvert tejszínt. Poharakba adagoljuk és a félretett karamellel meglocsolva kínáljuk.
Ha Te is szívesen megkóstolnád, akkor nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg ismerőseiddel is!