A magyaros ízek rajongói imádni fogják: Karaj hentes módra
Igazi retró főétel.
Sertéskaraj hentes módra
Hozzávalók
- 50 dkg csont nélküli sertéskaraj
- 15 dkg csemegeuborka
- 15 dkg sonka
- 7 dkg szalonna
- 4 ek olaj
- 1 mk paradicsompüré
- 1 kk liszt
- fél csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
A gyufaszál csíkokra vágott szalonnát egy kis olajon süssük ki egy serpenyőben. Ezt követően tegyük rá a szintén felcsíkozott sonkát, majd az uborkát, végül pedig a paradicsompürét. Sóval, borssal ízesítsük. Pár perc múlva hintsük meg egy kis liszttel, majd ha kissé megpirult, öntsük rá az uborka levét. Ha nagyjából elfőtt a lé és besűrűsödött, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel. Közben a húst klopfoljuk ki, sózzuk meg és olajon süssük meg pár perc alatt. A húst a raguval együtt tálaljuk.