Kapros pulykamell - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ebben az ételben van minden: hús, de rengeteg zöldség is. Ezáltal mindenkinek az igényeit kielégíti.
Hozzávalók
- 50 dkg pulykamell
- 10 dkg füstölt császárszalonna
- 20 dkg vajbab
- 10 dkg sárgarépa
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 csokor kapor
- 2 dl tejszín
- 2 ek liszt
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 ek őrölt pirospaprika
Elkészítés
A finomra vágott szalonnát olvasszuk ki, dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a csíkokra vágott pulykamellet. Erős tűzön addig kevergessük, míg ki nem fehéredik a hús, majd hintsük meg pirospaprikával. Tegyük hozzá a vajbabot, a kockákra vágott répát, a paprikát és a paradicsomot. Bőségesen szórjuk meg kaporral, majd a tejszínnel elkevert liszttel sűrűsítsük be.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal.
Ezt is ajánljuk: Csirkemell sajtos-baconos-újhagymás tejföllel sütve