Káposztába töltött harcsa: Ilyet még biztosan nem ettél karácsonykor!
Ilyen az, amikor "összeházasodik" két ünnepi fogás – íme, Kovács Levente séf isteni receptje!
Káposztába töltött harcsa
Hozzávalók:
- 60 dkg szürkeharcsa
- 8 savanyúkáposzta-levél
- 20 dkg főtt rizs
- 2 tojás
- 30 dkg tv-paprika
- 30 dkg paradicsom
- 25 dkg vöröshagyma
- 10 dkg fokhagyma
- 30 dkg tejföl
- 50 dkg ricotta
- ½ l tejszín
- 30 dkg lasagne tészta
- 15 dkg parmezán sajt
- petrezselyem, babérlevél, só, bors, fokhagyma, fűszerpaprika, esetleg uborkalekvár, sült koktélparadicsom, tejföl a díszítéshez
Elkészítés:
A harcsa hasa aljáról a zsírosabb részeket levágjuk, majd a paprikával és paradicsommal halalaplevet készítünk. Az alaplébe babérlevelet, kevés sót, egész borsot, egy fej hagymát teszünk. Fél óráig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A harcsa többi részét ledaráljuk. Pirított, finomra vágott vöröshagymával, főtt rizzsel, fokhagymával, sóval, borssal, csomborral, fűszerpaprikával, és 2 egész tojással elkészítjük a tölteléket, majd a savanyúkáposzta-levelekbe töltjük. Ezeket lapos edénybe tesszük, felöntjük az alaplével, és fél óra alatt készre főzzük. A káposztákat kivesszük, félretesszük, a megmaradt főzőléből pedig paprikával és paradicsommal, tejföllel paprikás mártást készítünk. A ricottát, a finomra vágott kaprot és a tejszínt összekeverjük sóval, frissen őrölt feketeborssal. Ezután a lasagne lapok közé töltjük, a tetejére tejszínt, parmezán sajtot szórunk, és 160 fokos sütőben, 40-50 perc alatt készre sütjük. Kicsit pihentetjük, majd felkockázzuk. A tányérba alulra a paprikás mártást, arra a lasagnét, majd a harcsával töltött káposztát tesszük. Díszíthetjük sült paradicsommal, uborkalekvárral, friss kaporral, tejföllel.