Kakaós csiga házilag - Recept
A kakaós csiga a legtöbb ember által kedvelt édes péksütemény. Ha te is szereted, akkor itt az ideje, hogy elkészítsd otthon.
Hozzávalók
- 150 dkg liszt
- 50 dkg kakaópor
- 60 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 4 db tojássárgája
- 2 dkg só
- 5 dl tej
- 4 dkg élesztő
Elkészítés
A vaj ¾ részét és a liszt ¼ részét gyúrjuk össze, és tegyük be a hűtőbe pihenni. Az élesztőt és a tejet futtassuk fel, majd keverjük bele a sót, a tojássárgáját és a porcukrot. A maradék lisztbe tegyük a maradék vajat és a felfuttatott élesztőt, majd gyúrjuk össze. Ha megvagyunk a tészta összegyúrásával, akkor hagyjuk kelni szobahőmérsékleten.
A tészta megkelése után tegyük a munkafelületre, ahol a megkelt tészta közepébe öntsük a hűtőbe tett liszttel összegyúrt vajat. Gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki 1 cm vastagságú téglalapra a tésztát, ezután következhet a hajtás. Először háromszor hajtsuk fel a tésztát, majd fordítsuk el, és négyszer hajtsuk fel újra majd tegyük a hűtőbe 20 percre. Az idő leteltével nyújtsuk ki újra, és négyszer hajtsuk fel újra, majd tegyük vissza ismét a hűtőbe 20 percre. Ez idő alatt készítsük el a tölteléket. A cukrozatlan kakaóport keverjük össze cukorral, és szórjuk meg vele.
Miután kivettük a hűtőből tegyük a munkafelületre, ahol 1 cm vastagságú téglalap alapúra nyújtjuk. A tetejére kenjünk olvasztott vajat, és szórjuk meg a kakaó és cukor keverékével. Ezután tekerjük fel a tésztát alulról felfelé, és vágjuk körülbelül 2 centiméteres darabokra. Ha készen vagyunk a feldarabolással, akkor helyezzük rá egy sütőlapra, amit tehetünk be a sütőbe.
A kész kakaós csigák tetejére szórhatunk porcukrot díszítésként. Amennyiben szeretjük a vaníliás ízt, akkor a porcukrot összekeverhetjük vaníliás cukorral.
Ezt is ajánljuk: Grillezett lazac fetasajtos parajrétessel - Recept