Joghurtos tökfőzelék rántott szűzérmével: olyan finom, hogy repetázni is fogsz belőle!

A szűzérme nélkül kitűnő választás a böjti időszakra.
Exkluzív receptek Topár Gábortól
Van, aki hosszú csipeszekkel hajómakettet épít üvegpalackokba, más bélyeget gyűjt és albumokba rendez, vagy azon munkálkodik, hogy minél gyorsabban minél messzebb tudjon futni - én meg főzni szeretek. A főzés kikapcsol: már a felkészülés és a tájékozódás is szórakoztat, ráadásul éhen sem maradok, ami tiszta haszon. Örömmel osztom meg a jól sikerült receptjeimet, a sikertelenekről pedig mélyen hallgatok.
„Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága.”
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Joghurtos tökfőzelék
Hozzávalók:
- 2 szál újhagyma
- 1 ek vaj
- 500 g gyalult tök
- 1 csokor kapor
- ecet
- 3 ek görög joghurt
- 1 tk keményítő
- só, bors
A menzai tökfőzeléket nem igazán szerettem, az ebédpénzt inkább a gimnázium melletti lakótelepen vertem el pizzára meg mikrózott, csalamádés hamburgerre a Pizzás Lacinál. Laci már visszavonult, eladta a boltot, én réges-rég leérettségiztem, és már a tökfőzeléket is bírom.
Joghurtos tökfőzelék rántott szűzérmével
Elkészítés:
Két szál újhagymát dinszteltem felaprítva egy evőkanálnyi vajon, majd ment hozzá a fél kiló gyalult tök. Kevertem, só, bors, majd lefedve hagytam párolódni, amíg finomra vágtam egy csokor kaprot. Ránéztem a tökre, egy kicsit kevés leve volt, így öntöttem rá néhány evőkanálnyi vizet. Hozzákevertem a kaport meg egy teáskanálnyi ecetet, majd három evőkanál görög joghurttal és 1 teáskanál keményítővel behabartam.
Kész!
Rántott szűzérmével tálaltam.
További két főzelék receptért lapozz!
Fotó: Topár Gábor
Oldalak
This is a modal window.