Isteni vendégvárónak és nasinak is - Tonhalas párnácska

A spanyoloknál és a karibi térségben igen népszerű csemege, minden létező méretben elkészítik, van, aki szendvicsként fogyasztja. Nagyon ízletes, egészséges és kimondottan laktató finomság!
Tonhalas párnácska
Hozzávalók:
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 5 dk vaj
- 2 tojás
A tonhalkrémhez:
- 300 g tonhalkonzerv
- vöröshagyma
- apróra vágott kaliforniai paprika
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 evőkanál tejföl
- (opcionálisan: 10-15 db fekete olajbogyó vagy kapribogyó)
- 100 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál citromlé
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
A lisztet, a sót, a tojást és a vajat összedolgozzuk egy tálban. Amikor összeállt, a hűtőbe tesszük egy órára pihenni.
Addig elkészíthetjük a tonhalkrémet. Felaprítjuk a vöröshagymát, paprikát, fokhagymát és egy kis olívaolajon megpirítjuk őket. A tonhalat egy tálba öntjük és hozzáadjuk a serpenyő tartalmát, a fűszereket, a citromlevet, a tejfölt, a hagymát és a választott, apróra vágott bogyót, ha valaki szeretne beletenni és jól összekeverjük.
A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságra és kb. 10 centis átmérőjű köröket szaggatunk ki. Ezekre rakjuk rá a tonhalkrémet, nagyjából egy evőkanálnyit majd összehajtjuk a végeit, akár kiflit formázva, vagy négyzetesen is csomagolhatjuk.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és egy tojás sárgájával megkenjük a tetejüket. Előmelegített sütőben, nagyjából 180 fokon sütjük őket, míg 20-30 perc alatt megbarnulnak.
Még két vendégváró finomságért kattints a következő oldalra!
Fotó: Instagram
Oldalak
