Illatos, egészséges és elképesztően ízletes: Indiai vöröslencse leves 30 perc alatt

Egy laktató első fogás, aminél gyorsabbat nem találsz.
Indiai vöröslencse leves
Hozzávalók:
- 20 dkg vöröslencse
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- fél tk chilipor
- fél tk őrölt kömény
- fél tk őrölt koriander
- só, bors
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, valamint futtassuk meg a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, a chiliport, az őrölt köményt, a koriandert és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Főzzük az egészet addig, amíg a paradicsom teljesen pépessé nem válik, és adjuk hozzá a vöröslencsét, majd öntsük fel nagyjából egy liternyi vízzel az egészet. Főzzük addig, amíg a lencse teljesen megpuhul, ha pedig besűrűsödne, adjunk hozzá még vizet. A főzés utolsó 5 percében keverjük hozzá a citromlevet is, végül tejföllel és friss korianderrel tálaljuk.
További két indiai receptért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
