Így szerette II. Erzsébet a tojásrántottát, igazi ínyenc volt: Most te is elkészítheted magadnak a királynő kedvenc reggelijét
Hogy szerette a királynő a tojást reggel? Úgy tűnik, citromhéjjal és szerecsendióval és itt a recept is, hogy te is elkészíthesd magadnak is.
Imádta a rántottát
Igen, II. Erzsébet királynő láthatóan nagy rajongója volt a rántotta egy egyedi receptjének. Míg a citromhéjnak van értelme - a citromsav köztudottan kulcsfontosságú az ételek ízének kialakításában és fokozásában -, a szerecsendióval való kiegészítés igazán megdöbbentő lehet elsőre.
Lee Holmes, holisztikus séf és a Supercharged Food alapítója megosztotta a receptet a weboldalán, mondván, hogy egy barátja korábban a királynőnek főzött, és elárulta a receptet, amely szerintük a kedvenc rántottája volt. Lee elmondta, hogy most már állandóan ilyen rántottát készít a barátainak, azt írta: "A mama néha szerette fehérjedús reggelivel kezdeni a napot, és ezeket a tojásokat úgy csinálták, ahogyan ő különösen szerette. Egy másik dolog, amit talán nem tudtok Őfelségéről, hogy szerette a saját termesztésű és helyben termelt ételeket. Az évszakoknak megfelelő étkezés híve volt.
Rántotta két személyre
Ez a recept két személyre elegendő, és ahhoz, hogy pontosan eltaláld, nagyon ügyelned kell az összetevők minőségére - akárcsak őfelsége. Lee barátja szerint a királynő a barna tojás ízét jobban szerette a fehérnél, és néha heringgel tálalták, ami a királynő másik kedvence volt. A tojásokat is lassan kell elkészíteni, hogy krémes és csomómentes legyen. A tojáshoz a királynő gyakran fogyasztott egy csésze Earl Grey teát is, amelyhez csak egy kis tejet adott hozzá.
Lapozz a receptért!