Így készül a mákos guba - Recept

Ez a jellegzetes magyar desszert sosem megy ki a divatból. Bár eredetileg karácsonykor készítették, miért ne fogyaszthatnánk az év bármely szakában?

Hozzávalók

  • 6 db tejes kifli
  • 450 ml tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 40 g vaj
  • 75 g darált mák
  • 75 g porcukor
  • 4 evőkanál méz
  • 1 db citrom
  • 1 csipet szegfűszeg

Elkészítés

Karikázzuk fel a kifliket, majd tegyük őket egy nagy tálba. Egy lábasba tesszük a vajat, a mézet és a tejet, a vaníliarúd belsejét kikaparjuk és a héjával együtt ezt is hozzáadjuk, az egészet felforraljuk. Ha felforrt, vegyük ki belőle a vaníliarudat és forrázzuk le a kifliket. Forgassuk át őket, de óvatosan, össze ne törjenek, azonban ügyeljünk rá, hogy mindenhol átnedvesedjenek. Egy tálban összekeverjük a darált mákot, a porcukrot, a citrom lereszelt héját, valamint a szegfűszeget. A keveréket a kiflikarikákra szórjuk. A kifliket egy kivajazott, magas peremű tepsire tesszük, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt az egészet megpirítjuk.

Ezt is ajánljuk: Császármorzsa

Fotó: szellemafazekban.blogspot.com

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Lifestyle
Az Ikrek ma hozza fel az előléptetés vagy a fizetésemelés témáját a munkahelyén. Napi horoszkóp.
Egészség
Sokszor ajánlják ilyenkor az idősebb háziorvosok is, hogy minél több C-vitamint kell szedni. Az biztos, hogy erre is szükség van, de nem ez fog igazán javítani a közérzetünkön.
Fashion&Beauty
Turkálóba akkor is hatalmas buli járni, ha igazából megteheted, hogy mindig új ruhákat veszel magadnak.
Sztárok
Nincs megállás, Jamie Oliver minden receptet fel akar fedezni a világban, így az egyik magyar klasszikus sem maradhatott ki a listájáról.
Sztárok
Medveczky Ilona arról is kendőzetlen őszinteséggel beszélt, hogy a rengeteg abortusz milyen hatással volt a testére.
Lifestyle
Egyre többen fedezik fel a növények erejét, amelyek nemcsak dekoratívak, hanem jótékony hatással is lehetnek testünkre és lelkünkre.