Tégy az asztalra egy ütős magyarost: Ilyen egy igazi marhapörkölt!
Sós vízben főtt krumplival, de nokedlivel is fenséges.
Marhapörkölt
Hozzávalók:
- 80 dkg marhalábszár
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 nagy zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 kk gulyáskrém
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Az apróra felkockázott hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd megfuttatjuk rajta az ugyancsak felaprított paprikát. Meghintjük pirospaprikával, ezután mehet bele a kockákra vágott marhahús, amit nagyobb lángon hirtelen megpirítunk. Mérsékeljük a lángot, sózzuk, borsozzuk, hozzákanalazzuk a gulyáskrémet, beledobjuk a karikákra vágott paradicsomot és kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk a húst. Ha kész, ízesíthetjük még egy kis piros arannyal, szórhatunk rá friss petrezselyemzöldet, de pikánsabbá tehetjük néhány karika csípős paprikával is.