Ne kísérletezz többet: Itt a legfinomabb húsvéti kalács receptje!

Hihetetlenül puha és finoman édes.
Fonott kalács
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 3,5 dkg olvasztott margarin
- 2 tojássárgája
- 1 nagyobb csipet só
- kb. 1,5-2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2 vaníliás cukor
- 2 ek cukor
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
Csipetnyi cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet, meghintjük a sóval, majd a két tojássárgájával, az olvasztott margarinnal és a felfuttatott élesztővel sima tésztává gyúrjuk. Tálastul letakarva félretesszük és hagyjuk 30 percet kelni. Ezután átgyúrjuk és meleg helyen tovább kelesztjük. Lisztes gyűródeszkán kinyújtjuk a tésztát és négy részre vágjuk úgy, hogy az egyik vége egyben maradjon. A négy szálat megsodorjuk és befonjuk. A fonott kalácsot sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, és majd felvert tojással lekenjük a tetejét. Még további 30 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Még két ínycsiklandó édesség recept a következő oldalon.
Videó: 123rf.com
Oldalak
