Húsos pite - Laktató főétel

Ki mondta, hogy a pite csak édesen jó? Érdemes kipróbálnunk hússal is, nem fogjuk megbánni! Máris mutatjuk a receptjét, nem is olyan bonyolult elkészíteni!
Hozzávalók
- 80 dkg darált hús
- 10 dkg szalonna
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk mustár
- 1 kk kakukkfű
- kömény
- rozmaring
- leveles tészta
Elkészítés
A felkockázott szalonnát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a köményt és a mustárt. Ha nagyjából összeforrt, keverjük hozzá a zsemlemorzsát és a tojásokat. A piteforma aljára tegyünk leveles tésztát, erre öntsük az előbb elkészített húsos keveréket, a tetejére pedig ismét tegyünk leveles tésztát. A tetejét kenjük meg tojásra és süssük addig, amíg szép piros nem lesz.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: annejisca.wordpress.com
Oldalak
