Húsmentes napot tartanál? Készíts illatos zöldségcurryt

Ha nem is vagyunk vegetáriánusok, időnként érdemes beiktatni egy-egy húsmentes napot, hogy szervezetünket és környezetünket egyaránt tehermentesítsük egy kicsit. Egy színes, illatos zöldségcurry tökéletes választás – érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, hogy több napra ki legyen pipálva az ebéd.
Zöldségcurry
Illatos vegetáriánus zöldségcurry a húsmentes napokra
Hozzávalók:
- 1 db édesburgonya
- 1 db burgonya
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g vöröslencse
- 1 marék kesudió vagy egyéb olajos mag
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 ek curry fűszerkeverék
- 1 tk római kömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 mk fahéj
- 200 ml kókusztejszín (a sűrű konzerves fajta)
- 200 ml víz
Elkészítés:
- A kesudiót száraz serpenyőben pirítsuk meg.
- A hagymát és a fokhagymagerezdeket aprítsuk fel, majd kevés olajon kezdjük el dinsztelni.
- A zöldségeket hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd adjuk a hagymához, fűszerezzük és pirítsuk néhány percig.
- Ha a zöldségek megpirultak, öntsük fel vízzel, majd adjuk hozzá a kókusztejet és a vöröslencsét, a zöldségeket főzzük puhára.
- Tálalásnál a curry tetejét szórjuk meg a pirított kesudióval. Köretnek válasszunk rizst, tésztát, esetleg valamilyen lepényt.
Fotó: 123rf.com
Oldalak

This is a modal window.