Hűsítő és édes - Joghurtos nektarinleves
Ebben a kánikulában nem igen kívánunk meleg, nehéz ételeket. Éppen ezért egy nagyon kellemes és frissítő levest ajánlunk.
Hozzávalók:
• 5 dkg vaníliás pudingpor
• 1 dl joghurt
• 1-2 evőkanál méz
• ½ vaníliarúd
• 4,5 dl tej
• 10 dkg porcukor
• 30 dkg nektarin
• tejszínhab
Elkészítés:
A hidegen kikeverhető vaníliás pudingport fél deci tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a mézet, és fél vaníliarúd belsejét. Alaposan összedolgozzuk. Felöntjük a megmaradt 4 dl tejjel, hozzákeverjük a porcukrot, és a felkockázott nektarint.
Tálalásig hűtőbe tesszük, majd tejszínhabbal díszítjük.