Hűsítő eperkrémleves tejszínnel - Recept

Ez a főzés nélkül, gyorsan elkészíthető finomság a gyümölcsök rajongóinak igazi kedvencévé válhat. Ebben a melegben jól esnek a friss, hideg fogások, az eperkrémleves tökéletes választás lehet a nyári időszakban is. Receptünkért olvass tovább!
Hozzávalók
- 50 dkg eper
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 teáskanál méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- mentalevél
- reszelt citromhéj
Elkészítés
Az epret alaposan megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk, majd beletesszük a turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint pürésítjük, attól függően mennyire sűrű levest kívánunk. Néhány órába a hűtőbe tesszük, hiszen hidegen a legfinomabb! Tejszínhabbal, friss eperszeletekkel tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Barack krémleves
Fotó: nutritiouslife.com
Oldalak
