Hideg tejberizs: Nincs is ennél egyszerűbb hűsítő finomság
20 perc alatt elkészül.
Tejberizs
Hozzávalók
- 20 dkg rizs
- 6-8 dl tej
- 1 ek vaj
- cukor ízlés szerint
- 1 rúd fahéj
- 1 vanília kikapart magja
- 1 csipet reszelt citromhéj
Elkészítés
A rizst alaposan átmossuk és lecsöpögtetjük, közben a tejet feltesszük főzni a fahéjjal, majd, amikor már melegszik, beledobjuk az alaposan átmosott és lecsöpögtetett rizst. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük, majd hozzákeverjük a cukrot, a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Kis tálkákba szedve lehűtjük, majd fogyasztásig hűtőben tartjuk. A tetejét fahéjjal, kakaóval, szezonális gyümölcsökkel díszítjük, de az ínyencek csokiöntettel is nyakon önthetik.