Húsgolyók tejszínes mártással és spagettivel - Hamar a kedvenceddé válik
Szereted a húsgolyókat és a spagettit is, de még nem gondoltál rá, hogy a kettőt kombináld? Itt az ideje, hiszen együtt is nagyon finomak! Mutatunk hozzá egy szuper receptet, íme!
Hozzávalók
A húsgombóchoz
- 200 g darált marhahús
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 1 mogyoróhagyma
- 50 g zsemlemorzsa
- 1/2 maroknyi petrezselyem
- 1/2 tk só
- ¼ tk fekete bors
A tésztához és a szószhoz
- 400 g spagetti
- 30 g tejszín
- 1 citrom héja
- ½ pohár fehérbor
- 100 ml tejszín
- 1 csipet cayenne bors
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
- 1 ek reszelt parmezán sajt
Elkészítés
Keverjük el a zsemlemorzsát az aprított petrezselyemmel és a mogyoróhagymával. Ezt követően adjuk hozzá a húsgolyó többi hozzávalóját is, majd az így kapott masszából gyúrjunk diónyi nagyságú golyókat. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, szórjuk bele a reszelt citromhéjat, majd a bort. Ezt követően tegyük bele a húsgolyókat és süssük ki ezeket. Ha a golyók barna árnyalatúvá váltak, a bor pedig elpárolgott, adjuk hozzá a tejszínt és a cayenne borsot. Keverjük el az egészet és hagyjuk besűrűsödni. Ezután főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben, szűrjük le és adjuk a húsgolyókhoz. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét aprított petrezselyemmel, reszelt ciromhéjjal és parmezánnal.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!