Házilag készített ketchup - Recept
Ha te is unod már a bolti ketchupokat, akkor ideje otthon elkészítened! Gyorsan elkészül és nincs tele tartósítószerrel.
Hozzávalók
- 5 kg paradicsom
- 25 dkg cukor
- 4 dkg mustár
- 1 fej fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 9 szem szegfűbors
- 7 szem szegfűszeg
- 1/2 tk fahéj
- 2 db babérlevél
- 1 dl 20%-os ecet
- só, bors
Elkészítés
Mossuk meg a paradicsomokat, majd daraboljuk apróra a hagymával együtt. Futtassuk meg a hagymát olajon, majd reszeljük bele a fokhagymát is, és folytassuk a főzést. Ezt követően öntsük a paradicsomot egy lábasba, és szórjuk rá a hagymát. Ha beleraktuk a lábasba, akkor adjuk hozzá a fahéjat, a borsot, a sót, az ecetet, a cukrot, a szegfűszeget, a borsot és a mustárt. Alaposan keverjük össze, majd 50-60 percig főzzük folyamatosan.
Miután kész, nyomjuk át egy paradicsompasszírozón a főzetet, majd botmixerrel keverjük össze alaposan. Ezután tegyük vissza a tűzre, és körülbelül 3 óra hosszán át főzzük készre.
Ha szereted a házilag készült szószokat, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Ínycsiklandó mozzarellafalatok paradicsommal - Recept