Hamburger házilag: Íme a legfinomabb sajtos húspogácsa, amit készíthetsz!

Pofonegyszerű recept egy kis különlegességgel.
Sajtos húspogácsa almás szósszal
Hozzávalók:
A húshoz:
- 30 dkg darált marhahús
- 30 dkg darált sertéshús
- 5 dkg parmezán sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 1 fej vöröshagyma
- fél kk mustár
- fél ek só
- fél kk bors
- olaj
A szószhoz:
- 8 db alma
- 2,5 dl tejszín
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 ek méz
- 1 kk étkezési keményítő
- só, bors
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A kétféle darált húst a sóval és a borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a lereszelt vöröshagymát, majd az egészet összedolgozzuk a mustárral, a reszelt parmezánnal, valamint a kis kockákra vágott trappistával. A masszából nedves kézzel tetszőleges vastagságú húspogácsát formázunk, végül grillserpenyőben kevés olajon a pogácsák mindkét oldalát többször megforgatva 10-12 perc alatt megsütjük, közben kevés olajjal kenegetjük. Miután megsültek, egy tányérra szedjük és melegen tartjuk őket. A szószhoz az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy serpenyőben mézet karamellizálunk. Rádobjuk az almákat, és pár percig pirítjuk, aztán felöntjük a fehérborral, amiben puhára pároljuk a gyümölcsöt. Miután elkészült, a bort leöntjük róla, az almát pedig összeforraljuk a keményítővel elkevert tejszínnel, egy csipet sóval és kevés őrölt borssal.
További két hamburger receptért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
This is a modal window.