3 fűszerkeverék házilag, ízfokozók nélkül – A tökéletes csirkemell titka ebben rejlik

A csirkemell egy elég semleges ízű hús, ezért fontos, hogy mindig megfelelően legyen fűszerezve. Rengeteg készítmény sorakozik a boltok polcain erre a célra, de én úgy voltam vele, hogy kipróbálok valami mást, valami különlegesebbet és elkészítem inkább házilag a nekem tetsző fűszerkeveréket olyan alapanyagokból, amiket ismerek és szeretek. Mutatom a legjobbakat.
Provence-i fűszerkeverék
Hozzávalók:
- 2 ek. szárított oregánó
- 2 ek. szárított kakukkfű
- 2 ek. szárított petrezselyem
- 2 ek. szárított majoranna
- 2 ek. szárított bazsalikom
- 1 ek. szárított zsálya
- 1 ek. szárított borsikafű
- 1 ek. szárított rozmaring
- 1 ek. szárított tárkony
Elkészítés: A kimért fűszereket szórd egy tálba, jól keverd össze és tedd légmentesen záródó üvegbe.
Cajun fűszerkeverék
Hozzávalók:
- 2 tk. konyhasó
- 1 kk. chilipor
- 1 kk. kardamom
- 1 kk. édeskömény
- 1 tk. koriander
- 1/2 tk. oregánó
- 1 tk. fokhagyma granulátum
- 1 tk. hagyma granulátum
- 2 tk. pirospaprika
- 1 tk. római kömény
- 1 tk. fekete bors
Elkészítés: A kimért fűszereket szórd egy tálba, jól keverd össze és tedd légmentesen záródó üvegbe.