Istenien ropogós Hasselback krumpli– A filléres, mégis látványos köret baconnel
Íme a svéd eredetű harmonika vagy irdalt krumplinak is nevezett köret, ha már unod a hagyományos, egyszerű hasábburgonyát és társait.
Hasselback burgonya baconnel
Hozzávalók:
- 5 db burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db erős paprika
- 3 ek tejföl
- 10 dkg kockázott bacon
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A burgonyákat alaposan mossuk meg, majd mélyen vagdossuk be úgy, hogy az alját ne vágjuk át. Ezután helyezzük őket egy tepsibe, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, locsoljuk meg az olajjal, majd 180 fokos, előmelegített sütőben, körülbelül 30 perc alatt süssük meg. Mialatt a krumpli sül, a felkockázott bacont egy serpenyőben saját zsírján megpirítjuk, az összezúzott fokhagymát pedig elkeverjük a tejföllel. Ha a burgonya elkészült, meglocsoljuk a fokhagymás tejföllel, aminek a tetejére rászórjuk a bacont és az apró kockára vágott erős paprikát.