Halas dinnyesaláta

Bár nem mindenki számára élvezhető, ennek ellenére, a húsok és a gyümölcs remekül összeillenek. Ez a halakkal sincs másképp, amire remek példa ez a recept. Bátran próbálja ki mindenki!
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 szelet görögdinnye
- tonhal olívaolajban
- kagylók paradicsomszószban
- ringli
- 8 db pitypanglevél
- citrom
- olívabogyó
- só
- őrölt feketebors
- vodka
Elkészítés
Először távolítsuk el a félbevágott sárgadinnye és a görögdinnye magvait, majd vájjunk kis golyókat a húsukból. A golyókat tegyük vissza a sárgadinnye héjába, rakjuk rájuk a haldarabokat, a kagylókat, a ringlit és a pitypangleveleket. Fűszerezzük, locsoljuk meg a tonhal olajával, facsarjunk rá citromot, öntsünk rá nagyon kevés vodkát, majd tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Hidegen, pirítóssal tálaljuk.
Nyáron érdemes sok halat fogyasztani, ezért készíts zöldfűszeres vajjal tálalt fogasfilét!
Fotó: fruitnet.com