Hajdú Péter receptje: Párolt sertéshús tormával

Hajdú Péter és Sarka Kata a FEM3 Kétszersült című műsorában készítette el az alábbi receptet.
Hozzávalók:
• 500 g sertéshús, kis téglaformákra vágva
• 2 db finomra vágott hagyma
• 8 db meghámozott, kockákra vágott burgonya
• ½ pohár frissen reszelt torma
• ½ pohár tejföl
• só és bors
• 3 babérlevél
• friss kapor, petrezselyem, újhagyma zöldje finomra vágva
• 1 teáskanál cukor
• 1 citrom leve
Elkészítés:
A húst sóval és borssal bedörzsöljük, meglocsoljuk citromlével és egy órát pácoljuk. 2 pohár vizet felforralunk, és ebben főzzük puhára a húst. Hozzáadjuk a burgonyát, hagymát, babérlevelet és még 20 percig főzzük. A tejfölt tormával, cukorral és sóval összekeverjük, és a húsra kenjük. Kaporral, petrezselyemmel és újhagyma zöldjével megszórjuk. Melegen, főtt burgonyával tálaljuk.