Hagymatorta olasz módra - Recept
Egy torta nem mindig édes, főleg ha vöröshagymából készül. Ennek ellenére érdemes megkóstolni, mert istenien finom.
Hozzávalók
- omlós vagy kelt tészta 250 g lisztből
- 750 g vöröshagyma
- 100 g húsos szalonna
- 3 ek vaj
- 2 tojás
- 1,25 dl tejföl
- 50 g reszelt parmezán sajt
- 1 csipet curry
- 1 csipet szerecsendió
- só, bors
Elkészítés
A tésztát elkészítjük és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű tortaformát, majd világosra sütjük. A hagymát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, keresztben vékonyan felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk, vajon megpirítjuk, a hagymát beleforgatjuk és üvegesre sütjük. A tojást a tejföllel és a sajttal összekeverjük, majd fűszerezzük. A hagymás keveréket a tortalapra simítjuk, tejfölös tojással leöntjük. A süteményt addig sütjük, amíg a teteje meg nem szilárdul. Felszeleteljük és melegen fogyasztjuk.
Ezt is ajánljuk: Fokhagymakrémleves - Gyors és finom recept - Katt ide!