Gluténmentes túrógombóc - kipróbáltuk, habkönnyű és tökéletes!
Ízre, állagra is olyan, mint a hagyományos.
Gluténmentes túrógombóc
Hozzávalók:
- 450 g túró
- 2 tojás
- 2 ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt
- 100 g barna rizsdara
- 1 csipet só
- 20 dkg gluténmentes zsemlemorzsa
- 1 ek olaj
- 2 dl tejföl
- fahéj ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A túrót egy nagy tálba öntjük és krumplinyomóval vagy villával kissé összetörjük. Hozzákanalazzuk a rizslisztet és a rizsdarát, meghintjük egy csipet sóval és eldolgozzuk az egészet a tojásokkal. A túrós masszából gombócokat formálunk és forrásban lévő, bő vízbe dobjuk. Ha a golyók feljöttek a víz tetejére, még további 3-5 percig főzzük, majd kivéve, olajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Édes, fahéjas tejföllel kínáljuk.