Gyümölcsös babapiskóta recept
Ha egy különleges desszertre vágyunk, ami egyben édes és gyümölcsös, akkor készítsük el az alábbi receptet.
Hozzávalók
- 20 dkg babapiskóta
- 2 ek porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 50 dkg friss gyümölcs
- 3 dl tejszín
- 2,5 dl tej
- 4 db tojás
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához cukrot teszünk, kikeverjük. Ehhez adjuk a mascarponét, óvatosan összekeverjük, majd a végén még a nagyon keményre vert habot is. Egy kerek üvegtál szélén állítsuk fel körben a babapiskótákat. Közepébe tegyük a massza egyharmadát, halmozzunk rá a gyümölcsöt, tegyük rá a krém harmadát, ismét gyümölcsöt és a maradék habot is simítsuk a tálba. A tetejét díszítsük a megmaradt gyümölccsel. Berakjuk a hűtőbe, és három óra múlva fogyasztható. Jobban összeérnek az ízek, ha egy éjszakára hidegen áll.
Ezt is ajánljuk: Tiramisu - Katt ide!