Még mosogatnod sem kell utána! Spagetti, amihez csupán egyetlen edényt kell használnod
A paradicsomos spagetti az egyszerű vacsorák non plusz ultrája, azonban ezzel a recepttel nem csak időt spórolunk Neked, hanem a mosogatástól is megkímélünk, ugyanis a szószhoz és a tésztához mindössze egyetlen edényt kell használni!
Hozzávalók
- 250 g száraz tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 koktélparadicsom
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
- só, bors
- 2,5 dl víz
Elkészítés
A lábas aljára kerül a tészta, köré tesszük az ízesítő hozzávalókat. Ajánlatos minél vékonyabbra szelni a hozzávalókat, így könnyebben megpuhulnak. A tészta mindkét oldalára tegyünk a hozzávalókból, kis kupacokban. A vöröshagymát és a fokhagymát csíkozzuk vékonyra, majd a félbe vágott koktélparadicsomokat is tegyük bele a lábosba. A tészta két oldalára kanalazzunk 1-1 evőkanál sűrített paradicsomot.. Sózzuk, borsozzuk, majd a tetejét szórjuk meg gazdagon friss bazsalikommal. Öntsük föl a vízzel, majd fedő alatt, forrástól számított 10-12 perc alatt, sűrű kevergetéssel főzzük készre. Parmezánnal tálaljuk.