Nem hiszünk az ízlelőbimbóinknak: Ilyen finom tiramisu nincs még egy!
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/tiramisu_tasty_980x480.jpg?itok=4yQodSkG)
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és isteni.
Tiramisu
Hozzávalók:
- 6 nagyobb tojás
- 455 vaníliás süti mix
- 120 ml olaj
- 120 ml víz
- 60 g kakaópor
- 240 ml tejszín
- 1 ek kávépor
- 455 g mascarpone
- 100 g cukor
- 1 ek vanília kivonat
- 5 babapiskóta
- 120 ml kávé
- 85 g csokireszelék
Elkészítés:
A tojásokat egy nagy tálba ütjük, hozzáadjuk a vaníliás süti keveréket, az olajat és a vizet, majd habverővel masszává keverjük. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd kb. 8 perc alatt aranybarnára sütjük. A kakaót egy tiszta konyharuhára szitáljuk, erre fordítjuk ki a tésztát a tepsiből, a sütőpapírt pedig levesszük. A tésztát a konyharuhával együtt feltekerjük, és egy órát hűtőben pihentetjük. A tejszínt a kávéporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot és a vanília kivonatot is. Habverővel összedolgozzuk az egészet, majd a tésztán eloszlatjuk úgy, hogy a tetején kb. 4 centinyi részt krém nélkül hagyunk. A krémből hagyjunk egy keveset a díszítéshez. A babapiskótákat a tészta aljától kb. 5 centire vízszintesen a krémbe fektetjük, majd „beecseteljük” a kihűlt főtt kávéval. A tésztát feltekerjük és egy újabb órán át hűtőben pihentetjük. A maradék kávés krémet habzsákba töltjük és a sütitekercs tetejét kicsi habcsomókkal díszítjük, amit csokireszelékkel megszórunk.
Az elkészítésben segítségedre lehet ez a videó: