Gyömbéres kacsa - Recept
Egyszerűen imádjuk a kellemes ízvilágú, gyömbéres finomságokat! Cikkünkben máris megmutatjuk, hogy készítjük az isteni kacsacombot.
Hozzávalók
- 4 db kacsacomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek étolaj
- 2 ek édes szójaszósz
- 2 db friss chili
- 1 db citrom
- 1 ek gyömbérpor
- 1 ek szezámolaj
- 1 tk tengeri só
Elkészítés
Készítsük el a pácot: a fokhagymát törjük össze, a chilit karikázzuk fel, a citrom héját reszeljük le és facsarjuk ki a levét. Ezeket keverjük össze a szójaszósszal, a szezám- és az étolajjal. A pácba forgassuk bele a megtisztított kacsacombokat és egy egész napig hagyjuk, hadd pácolódjon a hűtőben. Másnap egy edénybe tegyük bele a combokat a páclével együtt, öntsünk alá kb. 2 dl vizet és kis lángon pároljuk puhára. Ha elkészült, zöldséges rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!