Gyermekek elől gondosan elzárandó: három tuti karácsonyi koktél recept
A karácsonyi menü összeállítása nem ér véget az étlap kigondolásánál, hiszen a jó magyar ember azért eléggé szeret inni is. Az ünnepléshez dukál a pezsgő, de adjuk meg a módját ennek a különleges alkalomnak, és vessünk be valami újat, amit mindenki imádni fog. Koktélpartira fel: terítéken Grinch koktél, Candy Cane, és tojáslikőr.
Grinch koktél – Dinnyés álom
Hozzávalók
- 9 cl dinnyelikőr
- 4,5 cl friss citromlé
- 1 evőkanál cukorszirup
Elkészítés
Fogjunk egy shakert, töltsük meg kb. félig jéggel, aztán öntsük nyakon a dinnyelikőrrel, a citromlével és a cukorsziruppal, majd jól rázzuk össze. Egy elegáns pohárba szűrjük át, és díszítsük ízlés szerint (koktélcseresznyével, eperrel vagy bármilyen gyümölccsel).
Candy Cane – Édesség túladagolás
Hozzávalók
- 6 cl eper vodka
- 4 öntet (kb. 16 csepp) édes, mentolos aroma (Creme de Menthe, fehér)
- 7,5 cl áfonyalé
- cukornyalóka
Elkészítés
Nem csak a martinis poharat lehet „kibélelni” cukorral, hiszen a Candy Cane lényege nevéből értetődően az, hogy kinézetében is édes legyen. Vegyünk egy koktélpoharat, és egy kicsit tegyük be a fagyasztóba (tényleg rövid időre). Egy tálba tegyünk kevés vizet, egy másikba cukrot és adjunk hozzá piros ételfestéket, majd keverjük össze. Vegyük ki a poharat a fagyról, és mártsuk bele a peremét a cukros keverékbe, mely egy dizájnos exteriőrt ad a fincsi koktélunknak. Most, hogy az egész legfontosabb része kész (nyilván nem az a legfontosabb, hogy legyen is valami a gyönyörű pohárban, hanem maga a pohár), a vodkát, mentolos aromát és áfonyalevet jól rázzuk össze jéggel shakerben, szűrjük át és öntsük a csinos poharunkba, a szélére pedig helyezzünk cukornyalókát (kampós alakja lévén tökéletesen belekapaszkodik majd a pohárba).
Tojáslikőr – Vissza a hagyományokhoz
Hozzávalók
- 3 dl tej
- 3 tojássárgája
- 30 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl tiszta szesz
Elkészítés
A hozzávalókat (az alkohol nélkül) tegyük bele egy edénybe, és kevergetés mellett főzzük fel, és mikor eléri a forráspontot, vegyük le a tűzről. Öntsük egy üvegbe, és adjuk hozzá az alkoholt. Fahéj rúddal és őrölt fahéjjal díszíthetjük.
Annak érdekében, hogy legyen mi felszívja az alkoholt, kattints a következő oldalra, és nézd meg a kedvenc ünnepi fogásaink receptjeit!