Vaníliás-mazsolás krémtúró – pont ilyet kanalaztál gyerekkorodban is
Pillanatok alatt összedobhatod.
Vaníliás-mazsolás krémtúró
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 tojás sárgája
- 2 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- ½ kk reszelt citromhéj
- csipet só
Elkészítés:
A tojások sárgáját alaposan felverjük, majd a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután mehet bele a tej és a pici só, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a villával apróra tört túrót és a reszelt citromhéjat, ezután az egészet krémesre turmixoljuk. Belezuhintjuk a mazsolát is, majd alaposan elkeverjük, végül lefedve hűtőbe tesszük. Hidegen a legfinomabb.