Gnocchi házilag - Krumplipüréből egyszerűen

A gnocchit nem csak készen vehetjük vagy étteremben ehetjük, hanem akár mi magunk is elkészíthetjük. Csak néhány hozzávaló szükséges hozzá, íme, a receptje!
Hozzávalók
- 2 csésze liszt
- 2 csésze burgonyapüré
- 2 tojás
- 1 tk só
Elkészítés
A burgonyapüréhez adjuk hozzá a lisztet, a tojást és a sót, keverjük el egy villával, majd formáljunk belőle egy nagyobb gombócot. Tegyük félre egy kicsit pihentetni, majd a tésztát osszuk 4 egyenlő részre, és nyújtsuk ki hüvelykujj vastagságú rudakká. Késsel szeleteljük fel 2 centiméter hosszúságú darabokra, majd ezeket hengergessük össze és villával nyomkodjuk meg. enyhén sós vízben főzzük meg őket, ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére. Paradicsomszósszal vagy sajtmártással tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!