Gluténmentes kovászos uborka? Kenyér helyett használj krumplit!
Nem tudsz különbséget tenni.
Kovászos uborka gluténmentesen
Hozzávalók
- 1 kg fürtös uborka
- 2 nagyobb krumpli
- 3 szál friss kapor
- 2 dkg só
Elkészítés
Az alaposan megmosott uborkák mindkét végét levágjuk, majd hosszában bemetszéseket ejtünk, ügyelve arra, hogy a végei egyben maradjanak. A megpucolt, megmosott krumplikat felkarikázzuk és egy tiszta üveg aljára teszünk belőle néhány szeletet. Erre mehet a kapor, majd szorosan, egymás mellé állítva az uborkák. A tetejére fektetjük a maradék krumplit és a kaprot, majd felöntjük annyi sós, korábban felforralt, még meleg vízzel, amennyi ellepi az egészet. Az üveget egy kis tányérral lefedve kb. 3 napig napos helyen tartjuk.