Zabkásák a sütőből - Dekadens, de egészséges reggelik fillérekből

A zab az egészséges életmód híveinek egyik alapköve. Folyamatosan újabb és újabb felhasználási lehetőségei látnak napvilágot, de a zabkása népszerűsége még mindig töretlen. Íme két izgalmas recept - ezúttal a sütőből. A zab igény szerint helyettesíthető quinoa-, esetleg hajdinapehellyel.
Sült bogyós gyümölcsös zabkása
Hozzávalók:
- 40 g zabpehely
- 1/2 kisebb méretű banán összenyomkodva
- 120 ml tej (lehet növényi is)
- 3/4 tk sütőpor
- 1 ek juharszirup vagy méz
- 1/2 tk vaníliakivonat
- 1 tk fahéj
- egy marék bogyós gyümölcs
- egy marék mandulapehely
- tálaláshoz ízlés szerint görög joghurt
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- Egy kisebb sütőedényt kenjünk ki vékonyan tetszés szerinti zsíradékkal.
- A hozzávalókat a joghurt kivételével keverjük össze, kanalazzuk bele a sütőedénybe és süssük 25 percig vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
- Ha elkészült, hagyjuk 10 percig hűlni, majd tálaljuk egy kevés görög joghurttal vagy juharsziruppal.
Cikkünk folytatódik, lapozz.
Fotó: instagram.com/melissa.hemsley
Oldalak
