Garnélás curry - Indiai finomság

Fűszeres indiai étel annak, aki forrón szereti.
Hozzávalók:
- 1 kg nyers garnéla
- vörös curry paszta vagy curry por
- 2 piros kaliforniai paprika
- 2 ek halszósz
- 2 ek barna cukor
- 1-2 szál ázsiai citromfű
- 3 szál újhagyma
- kevés limelé
- 2 ek földimogyoró olaj vagy más, semleges ízű olaj
- 1.5 bögre jázmin vagy baszmati rizs
Elkészítés:
A fagyasztott garnélát hagyjuk kiolvadni, majd tisztítsuk meg, és egyenletesen szórjuk szét egy tiszta konyharuhán. A rizst szórjuk egy főzőedénybe, öntsünk hozzá 1.5-szer annyi vizet mint amennyi a rizs. Várjuk meg míg felforr, adjunk hozzá egy kevés sót, majd keverjük át és fedő alatt kb. 20 percig kis lángon hagyjuk főni.
Felhevített wokba öntsünk néhány evőkanál olajat, curry pasztát, cukrot és halszószt, majd 1-2 percig pirítsuk meg nagy lángon. Adjuk hozzá a citromfüvet és a lime levet. Ezután öntsük bele a karikákra vágott újhagymát a zöldjével együtt és keverjük meg jó alaposan. Ezt követően szórjuk rá az apróra vágott paprikát és a rákokat. Pirítsuk meg nagy lángon a keveréket, majd öntsük fel kevés húslével, és hagyjuk kissé besűrűsödni. A főzés végén még egyszer locsoljuk meg limelével, és ha kész rizzsel tálaljuk.
Oldalak
