Illatos indiai vöröslencse leves - Ezerféle íz egy tányérban
Frissen illatozik és ízbombát robbant a szádban? Igen, ez az indiai vöröslencse leves! A csöpörgő esőben elmúlasztja a rosszkedvünket és rengeteg vitaminnal óvja az egészségünket. Ráadásul a gazdag ízektől tuti átmelegszünk!
Hozzávalók
- 2 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- friss gyömbér
- 20 dkg vöröslencse
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 tk kurkuma
- 1 babérlevél
- 1 kockára vágott paradicsom
- 1 liter leves alaplé
- 1 csokor friss koriander
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés
Az olajon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát, majd futtassuk meg a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát. Már ettől mennyei illat lesz a konyhában. Adjuk hozzá a fűszereket, a kockázott paradicsomot és a száraz vöröslencsét is. Öntsük föl az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 45 perc alatt főzzük készre. Ha besűrűsödne, adjunk hozzá még vizet. Tálaláskor hintsük meg a tetejét friss korianderzölddel és kevés tejföllel.